Piperehabilitering

Invester i ny pipe , tenk sikkerhet og funksjon!

 

Piperehabilitering og reparasjoner av alle typer

piper er vårt spesialfelt.

 

Kontakt oss. Er det noe dere lurer på, eller ønsker befaring, samt pristilbud er det bare å ta kontakt med meg snarest.

 

Det finnes mange gamle teglpiper som har sett sine bedre dager, og behovet for rehabilitering er stort. De vanligste årsakene er:

  • Forvitring og elde 
  • Gamle ovner byttes med nye og pipetverrsnittet blir for stort 
  • Dårlig isolasjon i pipa 
  • Feil fyring med ved 
  • Vedovner er byttet med oljekaminer
  • Dårlig trekk, med nedslag i pipa som resultat 
  • Utette piper
  • Det er montert moderne fyrkjeler

 

Moderne piper er stort sett isolerte, noe som sjelden er tilfelle for gamle piper, for eksempel teglpiper. Dessuten har de normalt et stort tverrsnitt. Det vil si at pipeløpet er for stort. Moderne ildsteder har betydelig lavere temperatur på røyken inn i pipa. Da fungerer ikke gamle, store, uisolerte pipeløp godt nok. Den vanndampen som er i avgassene avkjøles og kondenserer, og vil angripe de innvendige flatene og fugene inni pipeløpet og nedbryte dem sakte, men sikkert. Du kan ofte se dette over tak, ved at fugene er forvitret og teglsteinen står i fare for å løsne. Eller at pipa får stygge skjolder på utsiden, eller til og med fuktige flater og vann. Noen ganger kan man også se dette ved lekkasjer av brunsort vann ut gjennom sotluke i kjelleren. Tar du en titt inn i feieluken på loftet, vil du også kunne se at fuger eller tegl er i ferd med å forvitre.


Nye innvendige keramiske Schiedel foringsrør løser problemet deres!
Løsningen er heldigvis ikke så komplisert som man som legmann kanskje kunne frykte. Det er sjelden behov for å rive den gamle pipa. Schiedel har enkle og rimelige piperehabiliteringssystemer som raskt og enkelt gir deg en pipe som tilfredsstiller dagens krav. Man senker nye kondensbestandige rør fra toppen og inn i det eksisterende pipeløpet. Disse rørene gir pipa et mindre tverrsnitt, optimalt tilpasset moderne ovner og fyringsmetoder. I noen tilfeller brukes det også isolasjon.

Rørene er av keramikk og er meget motstandsdyktige mot all slags påkjenning av både varme og kondens. Dersom pipa er ødelagt over tak, må også dette repareres.

Dersom bare den øverste delen av pipa er skadet, finnes det egne løsninger for dette. Da erstattes toppen med en moderne, isolert løsning.

Piperehabilitering ikke noen selvbyggerjobb. Piperehabilitering utføres av firmaer som er eksperter på dette. Dersom du er interessert, så kontakt oss.

 

Firmaet som eventuelt utfører piperehabiliteringer må enten inneha lokal eller sentral godkjenning ifølge plan og bygningslov av 1997 § 93.

 

Hver gang det utføres rehabilitering på en pipe skal det sendes søknad til tekniske etat i den kommune der arbeidet blir utført.

 

Firmaet mitt har videoutstyr til kontroll av alle typer piper, samt trykktestingsutstyr for måling av tetthet ihht Norsk Standard 3918.

 

    

 

 

 

 

 

Eksempler på hvordan en elementpipe kan se ut innvendig.

    

 

Et eksempel på muring av pipe over tak med bruk av synlig fasadetegl.

 

     

  

                                                               

 

Et eksempel på muring av pipe

over tak med bruk av synlig fasadetegl!

  

 

  

Bilde viser en luftventilert Icopal elementpipe fra

år 1991 som har stor røk lekkasje inn i luftekanalene.

Lekkasjen ble oppdaget ved bruk av røkpatron

i husets peis.

 

 

Invester i trivsel og velvære!

PrintSkriv ut    Open PDFÅpne PDF    EmailTips en venn
© 2022 - Solbygg Mur og Varme
Kontakt oss på tlf: 916 34 010, E-post: post@nettovner.no

 Makeweb/4